2014/04/26

Sirppana neiti jo yli 7kk

Tuli pyörähdettyä neuvolassa katsomassa seitsemän kuukautis mitat. Ajattelin vain uteliaisuuttani käydä katsomassa miten hyvin on kasvettu, mutta yllätys olikin suuri kun kasvua oli tullut vain sentti ja paino oli pikkasen puonnut. 

7kk (6kk) 
64cm (63cm)
6295g (6300g)

" Painokontrollissa. Kasvua tulee rauhallisesti. Rm + kiinteitä monipuolisesti, jatkossa rasvalisä + 2 liharuokaa. Konttaa innoissaan. Suloinen tyttö." 

Eihän me oo muistettu tuota rasvalisää eikä nyt oo mennyt lihaakaan, kun A tuli pääsiäisenä heti tämän neuvolakäynnin jälkeen kauheaan flunssaan. Kuume nousi ja nenä vuosi minkä ehti. Mökki reissu meni sitten sisätiloissa neidillä ja suurimmaksi osaksi myös äidillä Ehkä seuraavalla kerralla pääsemme myös ulkoilemaan mökillä. Hyväsyömäri lakkasi sitten samalla syömästä ja kelpas vain rintamaito; onneksi edes se. 
Nyt vasta pari päivää on neidille ruoka kelvannut ja alamme taas syömään täydet viis ateriaa. Vielä nenu vuotaa ja hengitys rohisee kun limaa kertyy paljon, mutta jospa tää tästä alkais jo voitoksi muuttua kun hymyillään jo enemmän eikä olla koko ajan niin kiukkuisia. 


Täällä on kehitytty kyllä ihan hurjaa vauhtia kun nyt jo neiti konttaa kauheaa vauhtia ja siitä istahtaa jo toiselle kankulle, muttei täysin istumaan asti. Istuakkin osaa jo hetken ennen ku kellahtaa kyljen kautta; joka päivä tämä on paremmin hallinnassa. Neiti myös nousee tukea vasten seisomaan ja ottaa jo haparoivia askeleita sivulle päin. Käsistä kiinni pidettäessä myös ottaa askelia. 
Unet on liikkumisen myötä nyt sit huonontuneet kun aina pitää nousta pinnasängyn laitoja vasten seisomaan ja kurkkimaan että missäs se äiti nyt onkaan. Samoten äidin arki vaikeutuu kun pitää muistaa aina seurata missä tyttö on ettei pääse kopsauttamaan päätään kun ei vielä osaa oikein tulla hallitusti alas jos nousee tukea vasten. 


Meillä pääsääntöisesti yöt menee hyvin, illalla syö ison annoksen puuroa hedelmäsoseella ja rintaa päälle ja nukahtaa 19-20 maissa, joskus jopa hieman aiemmin. Yöllä saattaa herätä kerran tai pari, jolloin annan tutin suuhun ja uni jatkuu yleensä samantien. Sitten kuuden ja seitsemän välillä herää, jolloin annan rintaa ja toivon että jatkaisi vielä edes hetken uniaan. 


- Katso nyt äiti.

 - Täältä minä nyt tulen. 

Puhkesi minulle myös alas ensimmäinen hammas ja toinen hammas siihen viereen heti perästä. Saas nähdä onko lisää tulossa lähiaikoina. 1 kommentti:

  1. Oooii... meijän 7kk ei vielä liiku muuta kuin pyörimällä... :) ja painoi himpun verran yli 8kg 7kk nlassa...iso jätkä,nähny niin monta saman ikäistä tyttöä ja ne on niin siroja :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat inspiraation lähde.