2013/06/16

Baby on way


Uskottava viiva testiin piirtyi tammikuun alussa

niin se maha vaan kasvaa rv10+0

Rakenneultrassa jumppaili siro vauva ja tyttölupauksen antoi 

puolivälin kunniaksi mahakuva rv20

 tuorein masukuva rv27+0  (sf mitta 22,5) 

ei nää enää varpaitaan kun ylhäältä katsoo


LYHYESTI RASKAUDEN KULKUA
Uutena vuotena olin töistä poies kun iski flunssa ja kuumeilu, jotka näin jälkikäteen ajateltuna saattoivatkin olla raskauden ensioireita. Sinä samaisena päivänä nimittäin ajattelin että kylläpäs alkoholi maistui oudolta, samoiten joululta jääneet suklaat. Pikkuhiljaa alkoi myös rinnat olemaan arat ja turvonneetkin olivat hiukan. Uskalsin vihdoin tehdä testin yksi päivä, tiirailin testiä ja mietin että näenkö siinä jotain vai kuvittelenko vain. Viiva oli niin haalea että kuvittelin sen vain olevan siinä, tein seuraavana päivänä uuden testin ja kyllä siinä vain näkyi hailakka viiva joka sekin oli todella heikosti näkyvä. Täytyi tiirailla ensimmäistä testiä vielä uudestaan ja nyt uskoin että kyllä se "viiva" oli minkä näin. Mutta eihän sitä pelkästään omia silmiä uskota niin täytyi ystävä soittaa kylään testiä tulkitsemaan. Tulos sama molempien silmiin; kaksi viivaa. Olen raskaana. 

Ei mennyt kauaa kun alkoi pahoinvointi, onneksi se ei mennyt oksenteluun asti. Ruoka ei vaan meinannut maistua millään ja paino aluksi hiukan laski. Toinen oire oli väsymys, se oli lamaannuttavaa; en jaksanut tehdä yhtään mitään. Sitten tuli huimaus lisäksi ja työnteosta ei tullutkaan mitään. Olin hetken sairaslomalla ja palasin sitten hiukan parempana töihin. Maha alkoi kasvaa, onnekseni paino on pysynyt kuitenkin kurissa. Mahan ja vauvan kasvaessa onkin kaveriksi tulleet suonenvedot, liitoskivut ja iskias. Nyt uusimpana olen havainnut närästystä, täytyy varmaan hakea apteekista Renniet avuksi. 

Monet aina miettivät että onko raskausoireissa eroa odottaessa poikaa ja odottaessa tyttöä. Sen olen itse huomannut että tässä raskaudessa olen ollut hyvin väsynyt, en muista poikia odottaessani olleeni näin väsynyt.  Poikia odottaessa myös painoni nousi hurjalla vauhdilla, nyt toivon että tää raskaus menisi loppuun asti samaan tahtiin kuin on näin alussa mennyt. Sykkeistä sanotaan että pojilla olisi matalemmat sykkeet, mutta minulla on kyllä mennyt sykkeet päinvastoin. 6 kommenttia:

 1. Ihanaa tyttö :)! Pitäähän se sulle saada jöön pitäjä kaveriksi ;) Kuullostaapa niin tutulta nuo suonenvedot, liitoskivut, ja iskias! Niitä ei kyllä ole ikävä. Mulla oli lisäksi KOKO raskausajan niin hirveä pahoinvointi että olin vaan kotona tai sairaalassa tiputuksessa. Kiva kuulla että sulla pysynyt vaan ällötyksen rajoissa, vaikka ei tietysti kivaa sekään :/ Oikein ihanaa odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan se pitää tasoittaa tätä sukupuolijakaumaa täälläkin :)

   Poista
 2. Ihanaa odotus aikaa...! itsekin täällä samoissa viikoissa, joskin ehkä vähän jälessä :D alkuvuosi oli kauhee, väsymystä riitti ja odekin lensi.. nyt kuvioissa on mukana myös mainitsemasi suonenvedot ja selkäkipu... jäin kesälomalle viime torstaina ja lomailen koko kesän kunnes vauvveli tulee sulostuttamaan elämäämme... minulta löytyy mies, kaks koiraa ja poika 08 ja tyttö 09...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nyt helpottaa lomalla ollessa, itse ajattelin kesälomat säästellä sinne toiseen päähän äippälomaa :) Mutta saas nähdä joutuuko tässä sit kuitenkin sairaslomalle jäämään tuolta työntouhusta, toivottavasti ei ainakaan ihan heti.

   Missäs päin Suomea asustat?

   Poista
 3. syyskuu lähenee hurjaa vauhtia. Pian teille on siellä prinsessa hellittävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs, ei oo enään ku kolme kuukautta ja luultavasti silloin täällä kotona tuhisee pieni prinsessa <3

   Poista

Kommentit ovat inspiraation lähde.