2014/01/26

Neiti jo 4kk

Neiti 4kk 

Mihin tämä aika rientää, tyttö täytti jo neljä kuukautta toissa perjantaina. Neiti oppii koko ajan uusia asioita, leluja pitää jo kädessään ja vie niitä suuhun. Puuhamatolla myöskin kurottaa leluja ja vetää niitä suuhunsa. Nyt on alkanut myös naureskellakkin joka päivä. Omalle peilikuvalle on kyllä niin mukava hymyillä ja naureskella. Vielä ei käännytä selältä mahalleen, mutta mahaltaan kääntyy selälleen aikas usein. Kuola valuu ja nyrkit/sormet päätyy suuhun vähän väliä. 

 4kk neuvolassakin käytiin piipahtamassa ja kuulemassa hyviä uutisia. Ylimääräisellä punnituksella käytiin viikkoa aiemmin ja laitankin nyt molemmat mitat tähän. Kasvu on ollut hidasta ja kasvukäyrät on olleet laskusuunnassa, mutta nyt ne vihdoin näytti nousua, toivotaan että suunta pysyy tai että ainakin tasoittuisi omalle käyrälleen. 

23.1. 4kk 6pv  (15.01. 2pv vaille 4kk)

5365g (5215g) 
59.6cm (59cm)

Päänympärystä ei näköjään mittailtu ollenkaan. 
Lääkäri kirjoitti korttiin näin: " Hyväntuulinen hymyilevä vauva. Iho siisti. Sydän, keuhkot, vatsa normaalit. Lonkat stabiilit. Pään kannatus hyvä. Ei karsasta. Pulauttelua. Kiinteiden aloitusta kokeillaan."


Aloitimme jo kiinteiden maistelua tuon punnituskerran jälkeen. Ensin kokeiltiin bataattia joka maistui ihan hyvin, mutta teki vatsan kipeeksi joten jätimme sen poies. Seuraavaksi on kokeiltu perunaa, mutta sen neiti työnsi kielellään pois. Seuraavaksi ajattelin kokeilla sitten porkkanaa jos se maistuisi. 


Olen noiden soseiden kanssa ajatellut tehdä samoin kuin poikienkin kanssa eli yrittää tehdä mahdollisimman paljon itse. Saas nähdä miten käy, ajattelin nyt myös hedelmäsoseita kokeilla tehdä itse kun ne me taidettiin poikien aikaan ostaa kaupasta valmiina. 


3 kommenttia:

 1. Mukava kuulla teistä... meillä poika syö kans jo kiinteitä, itse tein perunaporkkanaa ja syö mielellään... keskimmäisellekkin tein ruokasoseet itse mut sit hedelmät/marjasoseet ostin kaupasta ja niin ajattelin nytkin... puoltoista viikkoa on syönyt nyt soseita ja erittäin hyvin maistuu... aluks oli vähän mahavaivaa mut siitä se sit tottui... me käytiin maanantaina 4kk neuvolassa(4kk1pvä) ja paino oli 6540g pituus 64cm... meilläkään ei vielä kääntyillä mut on alkanut tavoitteleen lelukaaresta leluja ja sitterin lelua pyörittelee sekä hetken aikaa jaksaa pitää lelua kädessä... nyrkit on suussa kokoajan... :) nukkuu yöllä 4-8h putkeen, ihanaa! Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti teilläkin poika kasvaa! Toivotaan että meilläkin alkais ruoka maistua. Meillä Neiti nukkuu yleensä alussa pisimmän pätkän esim eilen 19.30-02 ja sit syö 2-3h välein ja aamulla 7-8 herää.

   Poista
  2. Joo onneks kasvaa, kun aluks se paino vain laski... sit aloittelimme vellejä mut niistä tuli ihan järkyttävät masuvaivat niin jätettiin ne pois ja mentiin hetki pelkällä maidolla ja sit aloittelin pepo:n... meillä neiti nukahtaa kunnolla yöunille vasta 22-23.00 aikoihin ja nukkuu siitä sit yleensä sen 8h mut "huonoimpina" öinä herää tossa puolessa välissä :) Kyllä se alkaa maistua kun jaksaa vaa "tuputtaa"... meillä nuo kaks isompaakin on olleet vauva-aikoina hyviä syömään mut nyt sit vanhemmuuten on vähä huonontunut ruokahalu, varsinkin neidillä... :S

   Poista

Kommentit ovat inspiraation lähde.